Kuvia ulkoportaista, ym.:

Kuva 31. Pitkät ja leveät portaat nuorison liikuntakeskuksessa. Leveys 165cm, askelmalankut 45x190 mm Siperian lehtikuusta.

Kuva 33. Ylhäältä katsottuna. Portaat seuraavat maanpinnan muotoja jolloin pudotuskorkeus on alle 50 cm.

 

 

Kuva 1. Tässä askelmien leveys 85 cm, lehtikuusta joka harmaantuu muutamassa vuodessa. Kaide lisätty, lehtikuusta. Upotettu alataso.

Kuva 2. Kiinnitetty kallioon haponkestävillä Ø 10 mm propuilla. - Porras on niin pitkä, että sivujuoksut on jatkettu. Alle n. 5,7 metrin portaissa jatkoa ei tarvita.

 

Ala- ja ylätaso

Kuva 3. Upotettu alataso, tässä 85x85 cm. Voidaan kattaa myös puulla, mutta upotettuihin malleihin suositellaan laattoja.

Kuva 4. Upotettu ylätaso, tässä 85x125 cm.

Kuva 5. Pinnalle asennettu / korotettu ylätaso ja loivat lisäaskelmat. Pultattu kallioon kiinni. Voidaan kattaa myös laatoilla. - Kaikki kiinnikkeet ruostumatonta terästä.

Kuva 6.

Kuva 32. Liian loiva rinne tavallisille portaille. Portaan askelmat toteutettu pihatasoilla. Leveys 165 cm, askelmalankut 190 mm leveää Siperian lehtikuusta.

Rakenne

Sivujuoksut voidaan rakentaa kahdella tavalla:

Kuva 8. Sivujuoksut siten, että askelmien päät ovat esillä. Tämä rakenne on oletustoimitus. Etu: helpompi harjata lumi ja roskat pois askelmien päältä. Kuva alla:

Kuva 9. Sivujuoksut siten, että askelmien päät ovat kokonaan tai lähes piilossa. Etu: enemmän mahdollisuuksia lisätä turvavalaistus askelmille. Kuva alla:

 

Kuva 10. Kuva portaasta, joss 125 cm leveät askelmat. Poikkeuksellisesti kaksi alinta askelmaa on laatoilla kattettu. Kaide lisätty. Yksinkertaiset alumiinitolpat.

 

Uutta tuotantoa:

Kuva 11. 165 cm leveät askelmat pihalle. Upotettu, katettu 40x40 cm laatoilla. Kulmissa ECOaurora valolista ja muoviset kulmasuojat. Karheat laatat vähentävät liukastumisvaaraa ja vaalea väri lisää turvallisuutta hämärässä.

Kuva 12.

Kuva 13. Pieni 85 x 43 cm askelma.

Kuva 14. Veteen johtavat uimaportaat. Alumiinia, betonia, laattoja, kiveä. Valaistu LED valoilla ja ECOaurora valolistalla.

Kuva 15. Kaide on irrotettavissa talveksi.

Kuva 16. Led valaistus ulottuu veden alle, vaakasuoralle tasanteelle joka on kahlauslaiturin alku.

Kuva 17. Portaat, joissa 54 tasoa. Askelmat käsittelemätöntä lehtikuusta, leveys 125 cm. Kaksi käsijohdetta, 4 tasannetta. AuroraLED lineaarivalaistus alemman (lapsi) käsijuoksun alla.

Kuva 18. Turvallista liikkumista yöllä, ylhäältä kuvattuna.

Kuva 19. Uusi porrasmalli talon etuportaiksi. Leveys 125 cm, korkeus n. 60 cm (4 x n. 15 cm). Kaide yhdellä puolella.

Kuva 20.

Kuva 27. Kapeat ulkoportaat myötäilevät kalliota. Askelmien ja tasojen katemateriaali muovilankkua. (Kapeus johtuu siitä, että muovilankku on liian pehmeää leveämmille.)

Kuva 28.

Kuva 34. Kokonaan alumiinirunkoiset portaat ja ylätaso. Askelmat karheita pesubetonilaattoja. Toimitetttu valmiiksi koottuna asiakkaan riteeseen (kuvassa ei vielä asennettu). Kaide kuuluu myös toimitukseen , mutta ei kuvassa.

Kuva 21. Kaiteen alumiinitolppa, 2-kertainen. RST kiinnikkeet, ympäristöystävällinen PE muovi tulpat, UV-suojattu. Käsijohde voi olla myös lehtikuusta alumiinin sijaan.

Muuta

Kuva 22. Hiekkarannan tai muun rannan parantaminen. 125 cm leveä KahlausLaituri jossa kaiteet ja tolpat lehtikuusesta. Yleiskuva veteen. Suosittelen alumiinisia tolppia veteen. Alumiiniset tolpat eivät turpoa eivätkä kellu kun ne keväällä asennetaan takaisin. Tässä asiakkaan toive toteutettuna.

Kuva 23. Kulma. Sopii myös pyörätuolilla kääntymiseen. Tässä 165x165 cm, yleensä 205x 205 cm koko pyörätuolikäyttöön.

Kuva 29. Senioreille ja liikuntarajoitteisille. Myös pyörätuolilla uimaan! 125 cm leveä KahlausLaituri jossa kaiteet, törmäyssuojat ja tolpat kauniiksi käsiteltyä alumiinia. Yleiskuva veteen. Pituus noin 27 metriä.

Kuva 30. Tämä on tasaisin ja jalalle miellyttävin luonnonranta, Parempi kuin hiekkaranta. - Lähikuva. Poistumisaukko vedenrajassa. Kaiteet poistetaan talveksi nostamalla niitä ylöspäin. Keväällä helppo asennus - lasketaan vain paikoilleen.

 

Arkkulaituri jossa arkku on kaivonrenkaita ja alussa kivipenger

Kuva 25. Suomen luontoa kunnioittaen. Luonnonkivi perustus. Erittäin tyylikäs design laituri.

Kuva 33. Alumiininen, helposti purettava pukkilaituri ja kunnolliset, leveät uimaportaat.

Laituri-pihapenkki: